São Vicente, Vale Verde & het bruisende Mindelo!

 

Casa Tambor ligt op het eiland São Vicente. Het ruige eiland bestaat voornamelijk uit rood gekleurde oppervlakten en gebergten, afgewisseld door woestijnachtige valleien. Casa Tambor is gelegen op een uniek stukje land binnen deze ruigheid: ‘Vale Verde’ (groene vallei). In tegenstelling tot het merendeel van het eiland is dit stuk vruchtbaar en dus ook groen.  

Op slechts 10 minuten afstand ligt het gezellige stadje Mindelo die je makkelijk met onze shuttle kunt bereiken. Naast de hoofdstad van het eiland is het ook de culturele hoofdstad van Kaapverdië. De stad is één van de rijkere steden van Kaapverdië en is bekend om haar gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en het bruisende uitgaansleven. Door alle live muziek, het carnaval en andere muziekfestivals wordt São Vicente ook wel het Rio de Janeiro van Kaapverdië genoemd.

Een leuke dagtrip is een uitje naar de hoogste berg van het eiland, Monte Verde. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het gehele eiland. Bij helder weer kun je zelfs ook het eiland Santo Antão en de onbewoonde eilanden Santa Luzia, Branco en Razo zien liggen.

São Vicente biedt ook verschillende mooie stranden. Je hebt het mooie witte stadsstrand Lazingha maar ook tal van prachtige meer verlaten stranden. Er zijn een paar snorkel en duikscholen aanwezig op het eiland. Ook vind je er de enige jachthaven in heel Kaapverdië, die geliefd is bij zeilers die willen oversteken naar Brazilië of het Caribisch gebied. Loop door de haven om de schepen te bekijken of de lokale bevolking bezig te zien met de dagelijkse visvangst.

São Vicente profiteert van de constante passaat wind die ervoor zorgt dat het eiland ook zeer geliefd is bij kitesurfers.

Vanuit de haven van Mindelo gaan 2x daags boten naar Santo Antão, die er circa 60 minuten over doen. Dit prachtige groene eiland is zeker de moeite waard om te bezichtigen en eilandhoppen tussen de verschillende eilanden raden wij zeker aan.