Familie Beerens & Molenaar en hun droom op Kaapverdië

 

Casa Tambor is ontstaan vanuit een gezamenlijke droom van de families Beerens (Jasper, Jessica, Britt, Floor en Joep) en Molenaar (Ocke, Fleur, Suus en Wolf): het opbouwen van een nieuw leven op een zonnig en mooi eiland. Via een televisieprogramma kregen wij deze gave kans. We begonnen op een kaal stuk grond zonder water en electriciteit. Vanuit een bestaan in een tent begon onze droom vorm te krijgen. 

We hadden al snel in de gaten dat er maar weinig plekken op het eiland waren waar je onbezorgd kan genieten van je vrije tijd, geschikt voor jong en oud. Ons eerste project was daarom het creëren van een gezamenlijke plek met ruimte voor muziek en gezelligheid.

Tijdens onze eerste maanden op het eiland werden we overweldigd door het creatieve en muzikale hart van vele Kaapverdianen. We besloten dat we met ons project ook een kans wilden bieden aan deze lokale kunstenaars en artiesten.

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de lokale bevolking en gaan om met respect voor de natuur. Wij proberen zoveel mogelijk met lokale producten te werken, zo ook voor onze bouw! We werken daarom veel met gerecycled materiaal, denk aan houten pallets, zeecontainers en natuurlijk tambor (olievaten)!