Een paar handige tips die helpen met de voorbereiding naar Casa Tambor!

 

Als je een reis naar Casa Tambor overweegt zijn er verschillende mogelijkheden hoe je dat kunt organiseren. Onderstaand vind je de drie opties:

Optie 1: Zelf uitzoeken en regelen

Je kunt bij ons op de website rechtstreeks je verblijf boeken. Je krijgt dan direct een bevestiging van je boeking. Voor het organiseren van onder andere vlucht, visa, transfers en praktische informatie kun je op het internet veel informatie vinden en dat zelf regelen en boeken. Tui is op dit moment de enige die rechtstreeks vliegt op São Vicente. Deze vlucht gaat gedurende het gehele jaar op maandagen en van oktober- half april eveneens op de vrijdag. Daarnaast kan je ook overwegen om via een overstap op Lissabon of Sal naar ons toe te reizen, of te vertrekken vanaf Brussel.

Wij krijgen door het TV-programma elke dag zo veel berichtjes en e-mails, dat we niet iedereen kunnen helpen met het organiseren en alle vragen beantwoorden. Als je dan straks bij ons bent, zouden we alleen maar op onze mobiel kijken om mail te beantwoorden 😉
Daarom hebben we een samenwerking opgezet met Naar Kaapverdische Eilanden om je toch op weg te helpen.

Optie 2: Naar Casa Tambor met NKE voorbeeldreis boeken

Samen met Naar Kaapverdische Eilanden hebben we twee Casa Tambor eilandhop reizen opgezet voor 1 week en 2 weken. Bij deze reizen wordt alles voor je geregeld; vluchten, eilandhops, transfers, visa en reisinformatie. Ook compenseer je automatisch de CO2 , is er SGR garantie, Calamiteitenfonds dekking en als een binnenlandse vlucht bijvoorbeeld vertraagt waardoor je de aansluiting mist, zorgt Naar Kaapverdische Eilanden kosteloos voor onderdak en een vervangende vlucht.

Naar Kaapverdische Eilanden investeert net zoals wij aanzienlijk in de lokale economie (Fair Travel), dus met je reis draag je bovendien bij aan de ontwikkeling van Kaapverdië.

Optie 3: Casa Tambor maatwerk aanvragen bij NKE

Als de voorbeeldreis liever anders wilt, dan kun je bij Naar Kaapverdische Eilanden een reisvoorstel aanvragen. Je kunt met hen ook een reis helemaal op maat krijgen, precies volgens je wensen. Meer informatie kan je vinden op hun site. En hier kun je contact met ze zoeken.

Op deze site vind je ook meer informatie over een vakantie naar Kaapverdie.  

Reizen

São Vicente is goed te bereiken vanaf Amsterdam. In een kleine 6 uur vlieg je rechtstreeks naar het vliegveld van Sao Vicente. Als Nederlander krijg je bij aankomst op het vliegveld een visum voor 30 dagen. Je kunt dit visum ook vooraf regelen bij het Kaapverdisch consulaat in Rotterdam, dat scheelt wachten.

Casa Tambor ligt ongeveer 15 minuten rijden vanaf het vliegveld. Natuurlijk kunnen wij zorgen voor jullie transfer van en naar het vliegveld.

Klimaat

De zon schijnt bij ons 350 dagen per jaar!

De bijna constante noordoostenwind zorgt in Kaapverdië voor een aangenaam klimaat het hele jaar door. Hoewel de ligging ter hoogte van de Sahara doet vermoeden dat het erg heet kan worden, valt dit op de archipel erg mee.

In de warmste maanden, september tot november, loopt het kwik op tot gemiddeld zo'n 27 graden Celsius. Veel koeler dan 22 graden wordt het er echter ook nauwelijks, behalve 's nachts.

Inentingen

De meeste Nederlanders hebben de voor Kaapverdië benodigde vaccinaties al gehad in het Rijksvaccinatieprogramma (als kind). Check wel even of je deze moet verlengen bij de GGD. Voor je vakantie naar Kaapverdië zijn DTP en Hepatitis A vaccinaties namelijk aanbevolen. Malaria komt niet voor, muggen zijn er weinig maar neem voor de zekerheid een muggenspray mee.

Geld, pinnen en banken

In Kaapverdië betalen ze met de Kaapverdiaanse escudo. 110 escudo = 1 euro. De prijzen van eten en drinken liggen beduidend lager dan in Nederland. Op het eiland zijn voldoende banken met pinautomaten. De opnamelimiet is €180 per transactie. Je kunt met je paspoort en creditcard binnen in de bank een groter bedrag opnemen. Banken sluiten om 15:00 ’s middags. Tip: check bij je bank dat pinnen buiten Europa geactiveerd is (staat standaard uit).

Elektriciteit en stekkers

In Kaapverdië gebruikt men 240 Volt en Europese (Nederlandse) stekkers. Je hoeft dus geen verloopstekkers mee te nemen.

Tijdsverschil

In Kaapverdië is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 3 uur vroeger.

Heb je nog specifieke vragen, laat een berichtje achter en we beantwoorden zo snel mogelijk je vraag!